ГоловнаПолітика

Яценюк: завтрашнє голосування за закон про реінтеграцію - тест на відданість національним інтересам

Парламент "повинен нарешті чітко закріпити правові оцінки".

Яценюк: завтрашнє голосування за закон про реінтеграцію - тест на відданість національним інтересам

Лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк назвав завтрашнє голосування за закон про реінтеграцію тестом на відданість національним інтересам.

"Завтра, 16 січня, Верховна Рада повинна пройти принциповий тест на відданість національним інтересам - народним депутатам належить ухвалити законопроект №7163 про реінтеграцію окупованих територій", - написав він в Facebook, коментуючи заплановане на завтра голосування в парламенті.

За словами політика, парламент "повинен нарешті чітко закріпити правові оцінки": "Росія - агресор. Бойові дії на Донбасі - не внутрішній конфлікт, а оборонна війна з Росією. Крим і Донбас - окуповані російськими. Законодавче визнання цих фактів поширить на Кремль міжнародно-правові обов'язки окупанта".

Яценюк наголосив, що такий закон потрібен для оборони країни, розширення міжнародних санкцій проти Кремля, мирного процесу і відшкодування збитків за збройну агресію та окупацію.

"Очікую, що завтра всі українські політики поставлять правду і Україну вище, ніж власні амбіції, дріб'язкові непорозуміння або інтереси спонсорів", - додав лідер "Народного фронту".

Нагадаємо, 15 листопада комітет Ради врахував 238 правок до законопроекту про реінтеграцію Донбасу.

Раніше представник президента в парламенті Ірина Луценко заявила, що в комітет з нацбезпеки надійшло понад 2 тисячі поправок в цей законопроект.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram