ГоловнаПолітика

У справі про держзраду полковника Без'язикова з'явилися нові докази

Розшифровані телефонні розмови доводять, що український військовий перейшов на бік "ДНР".

У справі про держзраду полковника Без'язикова з'явилися нові докази
Фото: 112.ua

Шевченківський суд Києва долучив до справи про держзраду, в якій фігурує полковник ЗСУ Іван Без'язиков, чергову серію доказів, повідомляє "5 канал".

Йдеться про розшифровані телефонні розмови. За твердженням прокурора, вони доводять перехід підсудного на сторону противника в умовах війни.

Сторона звинувачення стверджує, що в частині розмов Іван Без'язиков виступає безпосереднім учасником, в інших він просто згадується. Сам підсудний та його захист звинувачення відкидають. Крім того, Без'язиков попросив охорону для своєї сім`ї. На думку підсудного, їм загрожує небезпека.

Звинувачення заявляє, що з серпня 2014-го по липень 2016 року, під час перебування в полоні бойовиків, Без'язиков став членом терористичної "ДНР" і працював у "розвідувальному управлінні" збройного формування.

"Є серія розмов, які я б назвав "спроби бойовиків дискредитувати полоненого". Не тільки Без'язикова намагалися дискредитувати. Були звичайні солдати, були люди, яких самі бойовики вважали суперполоненими. Тобто полонені, за яких можна отримати 15 осіб", - зазначив адвокат Олег Веремеєнко.

Прокурор Олег Пересада з цього приводу заявив, що з розшифрованих розмов випливає, що Без'язиков не був військовополоненим.

"Він, згідно з ієрархією, займав не останню позицію в цій організації, даючи вказівки і доручення іншим членам терористичної організації", - прокоментував він.

Наступне засідання у цій справі відбудеться 22 січня.

Як повідомлялося, в грудні суд продовжив запобіжний захід Без'язикову ще на два місяці - до 11 лютого.

Нагадаємо, Без'язиков потрапив в полон 16 серпня 2014 в Степанівці Донецької області. За його словами, туди він поїхав за тілами загиблих. Військового звільнили з полону 5 липня 2016 року в результаті спецоперації СБУ. 14 грудня Без'язикова заарештували без визначення розміру застави. На суді він заявив, що брав участь в інсценуванні бойовиків, оскільки побоювався за своє життя.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram