ГоловнаПолітика

Адміністрація Президента відповіла на критику МВФ законопроекту про Антикорупційний суд

"Законопроект розроблено відповідно до рекомендацій Венеціанської комісії і має обговорюватися в Раді".

Адміністрація Президента відповіла на критику МВФ законопроекту про Антикорупційний суд
Фото: trud-ost.ru

Внесений президентом Петром Порошенком у Верховну Раду законопроект про "Вищий антикорупційний суд" розроблено відповідно до рекомендацій Європейської комісії "За демократію через право" (Венеціанської комісії), і всі його положення мають обговорюватися в парламенті.

Про це йдеться в коментарі прес-служби Адміністрації Президента у відповідь на лист голови місії МВФ в Україні Рона ван Родена.

"Законопроект про Антикорупційний суд розроблено відповідно до Конституції і відповідно до рекомендацій Венеціанської комісії. Сьогодні проект закону перебуває у Верховній Раді, тому всі дискусії щодо тих чи інших норм повинні відбуватися в рамках правового поля в українському парламенті", - йдеться в повідомленні.

Також в Адміністрації зазначають, що Порошенко неодноразово підкреслював, що керівництво держави має політичну волю для створення незалежного Антикорупційного суду.

Так АП відповіла на питання про справжність оприлюдненого листа МВФ, реакцію Президента і подальші заплановані кроки. Зокрема, агентство цікавилося, чи готова адміністрація до співпраці з МВФ для перегляду внесеної редакції.

Нагадаємо, видання "Європейська правда" опублікувало лист голови місії МВФ в Україні голові Адміністрації Ігорю Райніну і його заступникам Олексію Філатову і Дмитру Шимківу від 11 січня з критикою законопроекту про Антикорупційний суд.

У листі йдеться, що низка положень законопроекту є несумісними із зобов'язаннями України згідно з програмою співпраці з МВФ, а також суперечать рекомендаціям Венеціанської комісії. При цьому МВФ висловлює готовність допомогти Адміністрації переглянути законопроект.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram