ГоловнаПолітика

Черновецький втік із Грузії

Колишній мер столиці поскаржився на переслідування з боку Юрія Луценка.

Черновецький втік із Грузії
Фото: obozrevatel.com

Колишній мер Києва Леонід Черновецький, який останні кілька років проживав у Грузії, покинув цю країну.

"Шкода, що у зв'язку зі злочинним кримінальним переслідуванням мене з боку особисто Луценка я на схилі років не можу відвідувати Грузію!" - написав Черновецький у фейсбуці.

Черновецький був мером Києва у 2006-2012 роках. Він проживав у Грузії останні кілька років і збирався балотуватися там у депутати, але передумав.

Українська прокуратура підозрює Черновецького у зловживанні службовим становищем (ч.2 ст. 364 Кримінального кодексу) під час будівництва вертолітного майданчика на Парковій дорозі в Києві. За версією слідства, Черновецький причетний до незаконного вилучення, зміни цільового призначення і передачі особливо цінних земель в оренду для будівництва вертолітного майданчика. Також йому закидають заниження орендної плати за землю та знищення об'єкта археологічної спадщини. Збитки територіальній громаді міста Києва оцінюють у 250 млн гривень.

У липні минулого року Головна прокуратура Грузії заявила, що Україні буде відмовлено у видачі Черновецького, оскільки він є громадянином Грузії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram