ГоловнаПолітика

На телемарафоні в Литві зібрали € 80 тисяч для України

Участь у заході взяли, зокрема, українські військовослужбовці та волонтери зі сходу України.

На телемарафоні в Литві зібрали € 80 тисяч для України
Фото: mfa.gov.ua

Другий благодійний телевізійний марафон на підтримку України "Разом до перемоги" відбувся напередодні на телеканалі Литовського національного радіо і телебачення LRT.

Його учасники зібрали понад € 80 тисяч для подальшої їх передачі як гуманітарної допомоги для потреб східних регіонів України, що постраждали від російської агресії, повідомляє прес-центр МЗС України.

Захід, організаторами якого виступили міжнародна волонтерська організація Blue/Yellow і Литовське національне радіо і телебачення, було приурочено до 27-ї річниці Дня захисників свободи - трагічних подій у Вільнюсі 13 січня 1991 року.

Участь у телемарафоні взяли українські військовослужбовці та волонтери зі сходу України, група українських дітей зі східних регіонів, які навчаються у Вільнюському будинку литовців, голова волонтерської організації Blue/Yellow Йонас Охман, глави дипломатичних місій Грузії, Латвії та Естонії, акредитовані в Литві, та інші.  

З вітальними відеозверненнями до учасників телемарафону звернулися президент Литви Даля Грібаускайте і прем'єр-міністр Литви Саулюс Скверняліс.

Зазначається, що посол України в Литві Володимир Яценківський зачитав учасникам телемарафону вітальний лист від Президента України Петра Порошенка зі словами глибокої вдячності Литовській Республіці за тверду й активну підтримку України в її боротьбі із зовнішньою агресією, а також привітаннями братньому литовському народу з нагоди святкування 100-річчя відновлення Литовської державності.

Нагадаємо, на початку грудня в столиці Литви Вільнюсі відкрили Український сквер. У церемонії взяв участь президент України Петро Порошенко.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram