ГоловнаПолітика

Бабенко називає звинувачення у хабарі в $500 тис. "мильною бульбашкою"

Депутат Одеської облради, якого підозрюють у спробі дати $500 тис. хабара, вимагає від НАБУ аудіо та відео доказів.

Бабенко називає звинувачення у хабарі в $500 тис. "мильною бульбашкою"
Олег Бабенко
Фото: Oleg Babenko\\Facebook

Ймовірний підозрюваний в спробі дати хабар детективам НАБУ в розмірі 500 тис. доларів заявив, що він не причетний до злочину і підозру йому ніхто не вручав. Про це депутат Одеської обласної ради Олег Бабенко заявив на своїй сторінці в Facebook.

"Інформація, яка з'явилася в деяких ЗМІ з подання НАБУ про те, що я нібито причетний до пропозиції хабара 500 тис. доларів за вирішення якихось питань, пов'язаних з "Краяном" є вимислом, провокацією. Це ні що інше, як мильна бульбашка, яка не має під собою реальних підстав", - заявив він.

Він повідомив, що відкидає всі звинувачення на свою адресу і вимагає від НАБУ, "якщо у них є честь і совість", оприлюднити аудіо і відео з доказами, або вибачитися.

"Також не відповідає дійсності інформація про те, що мені повідомили про підозру. Про все, що відбувається, я дізнався зі ЗМІ. Підозру мені ніхто не вручав", - зазначив він.

Бабенко сказав, що найближчим часом "повернеться" до Києва і сам з'явиться в НАБУ, оскільки, за його словами, він не є "вигодонабувачем від комерційних угод".

Нагадаємо, 12 січня детективи НАБУ спільно з працівниками Генпрокуратури України повідомили про підозру чинному депутату Одеської облради Олегу Бабенко і його ймовірному спільникові за пропозицію надати неправомірну вигоду в розмірі 500 тис. доларів співробітнику НАБУ. Дії підозрюваних кваліфіковані за ч.3 ст.369 Кримінального кодексу України ("Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди посадовій особі").

Олегу Бабенко, який входить до фракції БПП "Солідарність", деякий час очолював завод "Краян".

Нагадаємо, на початку 2016 року будівлю в складі цілісного майнового комплексу держпідприємства завод "Краян" продано за 4 млн грн, а у вересні того ж року його придбала мерія Одеси вже за 185 млн грн. Цю справу детективи НАБУ почали розслідувати в листопаді 2016 року. У грудні 2016 року бюро ініціювало арешт рахунків ТОВ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram