ГоловнаПолітика

У Запоріжжі СБУ провела обшуки в пов'язаній з УПЦ МП проросійській організації

У представників ГО "Союз православний "Радомир" вилучили зброю, медалі "Патріот Росії", роздруківки з текстами антиукраїнського змісту.

Співробітники Служби безпеки України в рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 161 Кримінального кодексу України, провели у Запоріжжі санкціоновані обшуки у представників проросійської громадської організації "Союз православний "Радомир".

Про це інформує прес-центр СБУ.

Повідомляється, що оперативники вилучили незареєстровану автоматичну вогнепальну і холодну зброю, значну кількість патронів, медалі "Патріот Росії", проросійську символіку зазначеної організації, роздруківки з текстами антиукраїнського змісту.

Фото: ssu.gov.ua

Попередньо встановлено і задокументовано, що ГО "Радомир" надавала так звані "охоронні послуги" Запорізькі єпархії Української православної церкви.

Фото: ssu.gov.ua

"Окремі представники останньої порушують рівноправність громадян, чим створюють передумови для міжетнічних і міжконфесійних конфліктів. Вони також виправдовують агресивні дії РФ щодо України", - підкреслюється в повідомленні.

Слідчі дії тривають.

Нагадаємо, 11 січня прокуратура Запорізької області відкрила кримінальне провадження. Дії священиків, які відмовилися відспівувати трагічно загиблої дворічної дитини, кваліфікували за ч. 3 ст. 161 Кримінального кодексу - дискримінація за релігійною ознакою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram