ГоловнаПолітика

Суд продовжив арешт Єфремова ще на два місяці

Колишній глава фракції ПР перебуває під вартою 1,5 року.

Суд продовжив арешт Єфремова ще на два місяці
Фото: Сергей Нужненко

Старобільський районний суд Луганської області продовжив до 12 березня утримання під вартою колишнього голови фракції Партії регіонів у Верховній Раді Олександра Єфремова.

Про це повідомив головуючий суддя Олександр Пелих на засіданні в п'ятницю.

Суд задовольнив клопотання Генеральної прокуратури, яке розглядав 11-12 січня. Захист підсудного просив відпустити його з-під варти.

Суд вирішив, що Єфремов, перебуваючи на волі, може переховуватися від слідства і погрожувати свідкам, до трьох із яких вже були застосовані додаткові заходи безпеки.

Захист апелював до тривалого перебування під вартою підсудного (понад 1,5 року) і безпідставності звинувачень Єфремова в порушенні територіальної цілісності України за незавершеності процесу демаркації кордону з Росією.

Суд відхилив докази захисту.

Процес перебуває на стадії допиту свідків.

Нагадаємо, 4 січня 2017 року Генеральна прокуратура передала в суд звинувачення Єфремова у сепаратизмі, державній зраді, організації захоплення Луганської обласної державної адміністрації, пособництві захопленню управління Служби безпеки України і створенню самопроголошеної "Луганської народної республіки". Того ж місяця почався розгляд справи в суді.

Єфремова затримали 30 липня 2016 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram