ГоловнаПолітика

Україна відкриває 10 візових центрів у 8 країнах

Центри запрацюють 15 січня.

Україна відкриває 10 візових центрів у 8 країнах
Фото: depositphotos.com/Rashevskiy

Нові 10 українських візових центрів почнуть свою роботу у восьми країнах світу з 15 січня цього року.

Про це повідомляє у Фейсбуці Департамент консульської служби Міністерства закордонних справ.

"15 січня 2018 року почнуть роботу 10 українських візових центрів за кордоном, які будуть надавати послуги іноземцям з прийому клопотань при оформленні віз для в'їзду в Україну", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, візові центри відкривають в Анголі (м. Луанда), Єгипті (м. Каїр), Індії (м. Делі), Китаї (міста Пекін, Гуанчжоу і Шанхай), Лівані (м. Бейрут), Марокко (м. Рабат ), Нігерії (м. Абуджа), Тунісі (м. Туніс). Зазначають, що центри функціонуватимуть у тісній взаємодії із закордонними дипломатичними установами України в цих державах.

"Іноземці зможуть подати документи для оформлення українських віз у зручному для них форматі і, за бажанням, отримати низку додаткових послуг (виготовлення фотографій, переклад і копіювання документів, оформлення полісів медичного страхування, кур'єрські послуги, СМС-інформування, обслуговування в залах підвищеної комфортності)", - йдеться в повідомленні.

"Необхідно зазначити, що на центри покладається лише технічний супровід візових досьє та надання сприяння заявникам, а безпосереднє прийняття рішень про оформлення/відмову в оформленні віз здійснюватимуть, як і раніше, консули України", - додали в МЗС.

Нагадаємо, 2018 року МЗС планує ввести електронну візу для іноземців і систему "ДРУГ" для українців за кордоном.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram