ГоловнаПолітика

Гройсман вважає проблему корупції в Україні перебільшеною

"Список сфер, де процвітала корупція, очевидно скорочується".

Гройсман вважає проблему корупції в Україні перебільшеною
Фото: Владислав Мусиенко

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман вважає, що проблема корупції в Україні перебільшена і використовується для дестабілізації ситуації в країні.

Про це він заявив в інтерв'ю "Forbes. Грузія", яке він опублікував на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Я буду абсолютно чесний з вами, без всяких солодких пігулок. Я вірю, що багато наших ворогів зацікавлені в дестабілізації України, і вони завжди висувають проблему корупції в нашій країні. Вони постійно повторюють, що корупція дуже поширена. І вони роблять це скрізь, у тому числі за кордоном. Час від часу стикаюся з цією проблемою, і я вважаю, що вона перебільшена", - сказав Гройсман.

Він також зазначив, що в різних сферах корупція вже переможена.

"Список сфер, де процвітала корупція, очевидно скорочується", - сказав прем'єр. Зокрема, серед галузей з повністю знищеною корупцією, голова уряду навів держзакупівлі, продаж природного газу, закупівлі ліків.

"Очевидно, що корупція ще існує в правоохоронних органах, судах, органах, що видають дозволи і ліцензії, а також у державних установах, що надають різні послуги. Тому надзвичайно важливо забезпечити успішну приватизацію. У рамках поточних реформ минулої осені ми прийняли необхідне законодавство про приватизацію. Це означає, що буде створена певна прозора система", - зазначив прем'єр.

Нагадаємо, згідно з недавнім опитуванням, 80% українців вважають боротьбу з корупцією в країні неуспішною, причому 46% - повністю провальною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram