ГоловнаПолітика

Лубківський назвав суперечливим рішення Кабміну про психіатричний огляд дипломатів

"Значно корисніше було б встановити обов'язковість психіатричного огляду депутатів Верховної Ради".

Лубківський назвав суперечливим рішення Кабміну про психіатричний огляд дипломатів

Координатор руху "Справедливість", посол Маркіян Лубківський назвав рішення Кабміну про обов'язковий психічний огляд дипломатів невчасним і суперечливим.

"Не розумію, чому дипломати. Значно кориснішим було б, якби було встановлено обов'язковість психіатричного огляду не дипломатів, а депутатів Верховної Ради", - зазначив він в інтерв'ю телеканалу 112.ua.

На думку Лубківського, такі рішення мають бути "технічними і тривіальними", вони не потребують винесення на обговорення суспільства.

"Погодьтеся, трохи дивним виглядає, коли три тижні тому країна вшановує дипломатів, відзначаючи 100-річчя української дипломатії, а вже сьогодні обговорює рішення Кабміну про обов'язковий огляд дипломатів на предмет психіатричної відповідності", - зазначив дипломат.

"Безумовно, ніхто не заперечує потрібність психіатричних тестів, але важливіше було б виявляти зрадників і корупціонерів. За свою дипломатичну кар'єру я жодного разу не стикався із психічно неадекватними колегами", - наголосив Маркіян Лубківський.Раніше сьогодні Кабмін встановив обов'язковість психіатричного огляду громадян, які приймаються на дипломатичну службу, за наказом Міністерства закордонних справ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram