ГоловнаПолітика

Російський суд відхилив позов "дочки" Siemens до "Ростеху" щодо "кримських турбін"

Позивач просив визнати незаконним свій договір від 10 березня 2015 року, а також витребувати чотири газотурбінні установки.

Російський суд відхилив позов "дочки" Siemens до "Ростеху" щодо "кримських турбін"

Арбітражний суд Москви відхилив позов російської "дочки" німецького концерну Siemens до структур "Ростеху" - ТОВ "ВО "Технопромекспорт" (ТОВ ТПЕ) і ВАТ "ВО "Технопромекспорт" (ВАТ ТПЕ) - про витребування у відповідачів турбін, поставлених для споруджуваних у Криму електростанцій.

Про це повідомляє РИА Новости.

Позивач, виробник спірних турбін ТОВ "Сіменс технології газових турбін" (СТГТ, на 65% належить Siemens, на 35% - "Силовим машинам"), просив визнати незаконним свій договір постачання турбін з ВАТ ТПЕ від 10 березня 2015 року, а також витребувати чотири газотурбінні установки з чужого незаконного володіння ТОВ ТПЕ.

Раніше Арбітражний суд Москви залучив Siemens до участі у справі за позовом "Сіменс технології газових турбін" до структур корпорації "Ростех", у зв'язку з чим відклав засідання до 10 січня.

Siemens звинувачує два "Технопромекспорти" в тому, що вони незаконно перемістили в Крим чотири турбіни, поставлені для будівництва електростанцій в Тамані. Згідно із санкційними обмеженнями, німецька компанія забороняла використовувати свої турбіни для виробництва електроенергії у Криму, оскільки ЄС не визнає анексію півострова.

Позивач вимагає повернути турбіни і визнати угоди з продажу недійсними. На думку позивача, Siemens був обманутий. Водночас у "Технопромекспорті" заявили, що німецький концерн "намагається домогтися на території РФ виконання санкцій, а не захищає свої цивільні права".

Через порушення санкцій Siemens загрожують штрафні санкції з боку ЄС. Водночас контракт у Росії був повністю виконаний.

Нагадаємо, 30 жовтня дев'ятий арбітражний апеляційний суд РФ відмовив Siemens в арешті турбін, які в обхід санкцій перевезли у Крим.

У грудні російський суд відмовив Siemens в поверненні кримських турбін. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram