ГоловнаПолітика

Суд виправдав обвинуваченого в розкраданні $1,5 млн в.о. директора з будівництва Дарницького моста в Києві

Позов прокуратури про відшкодування 7,8 млн гривень матеріального збитку не задоволено.

Суд виправдав обвинуваченого в розкраданні $1,5 млн в.о. директора з будівництва Дарницького моста в Києві
Фото: elektraua.livejournal.com

Шевченківський районний суд Києва виправдав обвинуваченого в завданні збитку на 1,5 млн доларів Володимира Борозенця, який працював виконувачем обов'язків начальника дирекції з будівництва залізнодорожно-автомобільного мостового переходу (Дарницький міст) через Дніпро в Києві.

Про це йдеться у вироку суду.

Борозенця звинувачували в тому, що він, займаючи впродовж квітня-червня 2004 року посаду в.о. начальника дирекції з будівництва Дарницького моста, діючи в інтересах іноземної компанії "Beon International Trading Limited" (США), скоїв зловживання службовим становищем.

Так, 29 квітня 2004 року він за дорученням від державного підприємства "Південно-Західна залізниця" (ПЗЗ), уклав контракт з Beon International Trading Limited (штат Делавер, США) на виготовлення вантового проекту моста через річку Дніпро на ділянці "Київ-Московський - Дарниця".

При цьому підсудному було достовірно відомо, що компанія Beon International Trading Limited не мала ліцензії на виконання проектних робіт на території України.

Також встановлено, що не було розроблено та схвалено техніко-економічне обґрунтування (ТЕО) будівництва. Ба більше, з метою забезпечення вимог безпеки Кабінетом Міністрів надалі було прийнято рішення про будівництво зазначеного моста не як вантового, а як арочного.

У зв'язку з цим рішенням було укладено інший договір з новою компанією, і, відповідно, виготовлена Beon International Trading Limited проектна документація на будівництво вантового моста не була і не могла бути використана за призначенням.

Водночас 17 травня 2004 року Борозенець розпорядився переказати на рахунок Beon International Trading Limited 1 474 000 доларів США на проведення проектних робіт за договором. Таким чином, слідство вирішило, що, перевищивши свої повноваження, підсудний, завдав державі в особі Південно-Західної залізниці матеріальних збитків на суму 1,5 млн доларів, що за курсом на 2004 рік становила 7 846 705 гривень.

Суд, своєю чергою, вирішив, що проведені експертизи та покази свідків не доводять провину підсудного. У зв'язку з цим обвинуваченого визнано невинним і виправдали. Позов прокуратури про відшкодування 7,8 млн гривень матеріального збитку не задоволено.

Нагадаємо, Дарницький міст почали будувати в 2004 році, в березні 2011 року міст запрацював у двосторонньому режимі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram