ГоловнаПолітика

"1+1" подав до суду на державу через "Сватів"

Перше судове засідання відбудеться 15 лютого.

"1+1" подав до суду на державу через "Сватів"
Федор Добронравов
Фото: http://detector.media

ТОВ "Телекомпанія Студія 1+1" подало позов проти Міністерства культури і Державного агентства з питань кіно. У ньому позивач просить виключити російського актора Федора Добронравова зі списку осіб, які створюють загрозу національній безпеці України.

Про це йдеться на сайті Окружного адміністративного суду Києва.

Також "1+1" просить скасувати наказ Держкіно про анулювання посвідчень на право розповсюдження і демонстрування фільмів.

Судове засідання відбудеться 15 лютого.

Нагадаємо, що Добронравов знімається в серіалі "Свати" студії "Квартал 95". У листопаді 2017 року він потрапив у "чорний список" Мінкульту. Співробітники СБУ задокументували, що Добронравов неодноразово робив антиукраїнські публічні заяви, в яких, зокрема, підтримував анексію Криму Росією. Актор також багато разів відвідував окупований півострів, що є порушенням законодавства України.

Це призвело до того, що "Сватів" заборонили в Україні, оскільки законодавством передбачено, що Держкіно повинно відмовити у видачі або припинити дію вже виданого державного посвідчення на право розповсюдження і демонстрування фільмів, якщо одним з учасників фільму є фізична особа, яку включено до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram