ГоловнаПолітика

Третього підозрюваного в побитті нардепа Чорновол відправили під суд

Всього було повідомлено підозри п'ятьом особам.

Третього підозрюваного в побитті нардепа Чорновол відправили під суд
Фото: www.dyvys.in

Генеральна прокуратура завершила досудове розслідування і направила до суду обвинувальний висновок  стосовно одного з підозрюваних в замаху на депутата Тетяну Чорновол.

Про це повідомляється на сайті ГПУ.

"Департаментом спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України завершено досудове розслідування і направлено до Бориспільського міськрайонного суду Київської області обвинувальний акт стосовно однієї з цивільних осіб, обвинуваченої в скоєнні в грудні 2013 року замаху на умисне вбивство Т. Чорновол, з корисливих мотивів, за попередньою змовою групою осіб за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 15, п 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115 КК України", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що до обвинуваченого застосовано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

"Всього було повідомлено підозри п'ятьом особам: стосовно двох обвинувальні акти направлено до суду і вони були засуджені, одна людина перебуває в розшуку, один підозрюваний помер", - відзначили в Генпрокуратурі.

Досудове розслідування щодо інших організаторів і виконавців злочину триває.

Нагадаємо, в побитті Чорновол спочатку підозрювалися шість чоловік. Двом були винесені вироки, вони вже відбули покарання.

У травні 2017 року організатора нападу - кримінального авторитета Олега Нетребка - екстрадували в Україну з Білорусі. В червні його знайшли повішеним у СІЗО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram