ГоловнаПолітика

Адвокат: суд не побачив хуліганства в діях чоловіка, якому прострелив ногу Пашинський

Суд відмовився притягувати Хімікуса до відповідальності.

Адвокат: суд не побачив хуліганства в діях чоловіка, якому прострелив ногу Пашинський
Фото: runews.su

Васильківський міськрайонний суд Київської області відмовився карати В'ячеслава Хімікуса за хуліганство щодо депутата Верховної Ради Сергія Пашинського.

Про це повідомила адвокат підсудного Марина Паринова в Фейсбуці.

"Сьогодні суд відмовився притягувати Хімікуса до відповідальності за хуліганство. Саме цим ГПУ хотіла прикрити провину Пашинського в стрілянині. Однак суд не пішов на повідку у ГПУ і розслідування проти Пашинського буде продовжено", - написала вона.

Справу за звинуваченням Хімікуса розглядали з серпня 2017 року.

Нагадаємо, Пашинський поранив Хімікуса з пістолета 31 грудня 2016 року. Інцидент стався на автомобільній дорозі біля Василькова Київської області. Депутат заявив, що нападником був Хімікус, а той, своєю чергою, стверджує зворотне.

За версією Пашинського, він з дружиною повертався автомобілем з кінотеатру додому в село Хлепча. На неосвітленій частині дороги їхня машина ледь не врізалася в мікроавтобус, який стояв на проїжджій частині без габаритних вогнів. Депутат вийшов із салону автомобіля, щоб з'ясувати в чому справа. В результаті в нього зав'язалася сварка з Хімікусом, який нібито вдарив Пашинського пляшкою по голові та збив з ніг. Лежачи на землі, депутат вистрілив у ногу своєму нападнику.

За версією Хімікуса, Пашинський з самого початку конфлікту дістав пістолет, почав погрожувати ним, і саме за це отримав пляшкою по голові. Також потерпілий стверджує, що Пашинський у повітря для попередження не стріляв, а відразу цілився на поразку.

26 липня Генпрокуратура закрила справу, оскільки не знайшла в діях Пашинського складу злочину. 21 серпня захист Хімікуса оскаржив це рішення і суд зобов'язав ГПУ відновити розслідування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram