ГоловнаПолітика

Порошенко підписав закон про прискорений запуск мовлення на окуповані території

У Криму і на Донбасі незабаром повинні з'явитися нові українські телеканали і радіостанції.

Порошенко підписав закон про прискорений запуск мовлення на окуповані території
Вышка на горе Карачун
Фото: 6262.com.ua

Президент Петро Порошенко підписав закон про видачу тимчасових дозволів на телерадіомовлення в зоні АТО і прикордонних районах України.

Про це повідомляють на сайті президента.

У своєму фейсбуці Порошенко пише, що закон дозволить розгортати мовлення втричі швидше. Досі, за його словами, запуск мовлення на територію Криму займав 9-12 місяців через процедурні труднощі прорахунку, координації радіочастот і надання ліцензій.

Порошенко додав, що з початку військової агресії на Донбасі організовано додаткове мовлення 25 українських телеканалів і радіостанцій. Зокрема військова радіостанція Армія FM мовить на 17 частотах.

"Уже в найближчі місяці нові українські телеканали і радіостанції почнуть мовлення на окуповані Крим, тимчасово непідконтрольні Донецьк і Луганськ на підставі звичайних заяв", - зазначив він.

Закон вводить механізм прискореної видачі тимчасових дозволів на телерадіомовлення на територіях, найбільш уразливих до зовнішнього негативного інформаційного впливу, а також визначає особливі умови для переходу від аналогового до цифрового мовлення в окремих адміністративно-територіальних одиницях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram