ГоловнаПолітика

Фукс замішаний у "справі про зниклі $ 157 млн" з общака "Сім'ї"

Фукс і Онищенко з великим дисконтом купили одну з офшорних фірм Курченка. 

Фукс замішаний у "справі про зниклі $ 157 млн" з общака "Сім'ї"
Павел Фукс
Фото: http://oilnews.com.ua

Видання Al Jazeera в неділю опублікувало низку документів, які свідчать про зв'язок російського олігарха Павла Фукса з фірмою Quickpace Limited. На її рахунках близько 157 млн доларів "сім'ї" Віктора Януковича. У березні минулого року їх конфіскували, а тепер НАБУ з'ясовує подальшу долю цих грошей у рамках кримінального провадження.

Раніше було відомо, що Quickpace з великим дисконтом перейшла у власність Олександра Онищенка. Але тепер з'ясувалося, що разом з ним компанію купував і Фукс.

Згідно з матеріалами видання, на рахунках Quickpace Limited в Ощадбанку, Експобанку й Укрексімбанку було 85 млн доларів. Ще 75 млн доларів компанія тримала в боргових паперах з терміном погашення 26 жовтня 2016 року.

Онищенко і Фукс придбали контроль над компанією (у пропорції 67:33) в Сергія Курченка всього за 30 млн доларів - частково готівкою, частково літаком (PH-APO). 

У розпорядженні Al Jazeera є документ, який свідчить про початковий внесок у розмірі 2 млн доларів з рахунку в Barclays Bank на рахунок у латвійському Norvic Banka.

Нині Quickpace належить кіпрській компанії Evermore Property Holdings Limited, яка своєю чергою належить фірмі Фукса Dorchester International Incorporated.

Нагадаємо, що майже 1,5 мільярда доларів оточення Віктора Януковича були конфісковані з рахунків у Ощадбанку та Приватбанку в рамках вироку, ухваленого соратнику олігарха Сергія Курченка - Аркадію Кашкіну. Значна їх частина - це облігації внутрішньої держпозики. Облігації на суму $ 157 млн були куплені з великим дисконтом в оточення Януковича нардепом-утікачем Олександром Онищенком. На початку листопада стало відомо про розслідування НАБУ кримінального провадження у зв'язку з конфіскацією цих грошей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram