ГоловнаПолітика

Суд заарештував екс-голову Львівської облради із заставою 3 млн гривень

Ореста Фурдичка затримали під час отримання 300 тис. доларів хабара.

Суд заарештував екс-голову Львівської облради із заставою 3 млн гривень
Орест Фурдычко

Директора Інституту агроекології і природокористування Національної аграрної академії наук України Ореста Фурдичка, якого затримали 30 грудня під час отримання великого хабара, заарештовано з заставою 3 млн гривень.

Про це повідомляють на сайті Національного антикорупційного бюро України.

30 грудня 2017 року детективи НАБУ затримали Фурдичка відразу після отримання частини неправомірної вигоди в розмірі 300 тис. доларів, а також його спільника. За даними слідства, директор установи в змові з іншою особою вимагали неправомірну вигоду в розмірі 500 тис. доларів США для нібито передачі керівництву Національної академії аграрних наук України.

Сума призначалася за безперешкодне виконання договору про спільну діяльність між науково-дослідною установою і підприємством.

31 грудня затриманим повідомили про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України.

"1 січня 2018 року слідчий суддя підозрюваному директору науково-дослідної установи обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою терміном 60 діб з альтернативою застави 3 млн гривень, а його співучасникові - утримання під вартою з альтернативою застави 1 млн гривень", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, 65-річний Орест Фурдичко з початку 1990-х очолював лісову галузь Львівської області, з його ім'ям преса пов'язувала масштабні зловживання в цій сфері. У 1990-1997 рр. Фурдичко був депутатом Львівської облради, в 1997-1998 рр. - її головою. У 1998-2002 роках був народним депутатом України, пізніше працював на керівних посадах у Держкомітеті лісового господарства і в міністерстві охорони навколишнього середовища.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram