ГоловнаПолітика

У суді над Януковичем оголошено перерву на два тижні

Суддя доручив захисту екс-президента назвати своїх свідків.

У суді над Януковичем оголошено перерву на два тижні
Фото: EPA/UPG

Оболонський районний суд Києва, де слухається справа про державну зраду Віктора Януковича, оголосив перерву в розгляді на два тижні.

У четвер, 28 грудня, суд допитав шістьох свідків сторони звинувачення, в числі яких екс-депутат Верховної Ради Андрій Сенченко і п'ять військовослужбовців Військово-морських сил, які служили в анексованому Росією Криму.

Головуючий суддя Владислав Дев'ятко зазначив, що захист Януковича досі не надав свого списку свідків. Суд зобов'язав адвокатів надати такий список до 10 січня.

Слухання продовжаться о 10:00 10 та 11 січня 2018 року.

Нагадаємо, що Януковичу інкримінують те, що 1 березня 2014 р. перебуваючи на території РФ, він зробив держзраду, звернувшись з письмовою заявою до президента РФ з проханням використовувати російські війська на території України.Згодом це призвело до втрати Україною Криму та об'єктів держвласності на суму понад 1,080 трлн гривень.

Колишній президент звинувачується в зраді (ч. 1 ст. 111 КК), пособництві в сепаратизмі (ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 КК) і пособництві у веденні агресивної війни (ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437 КК).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram