ГоловнаПолітика

ГПУ оскаржила вирок Крисіну у справі про вбивство журналіста Веремія

Прокуратура вважає, що умовне покарання суд не повинен був призначати.

ГПУ оскаржила вирок Крисіну у справі про вбивство журналіста Веремія
Юрий Крысин
Фото: Сергей Нужненко

Генеральна прокуратура внесла апеляційну скаргу на вирок до умовного покарання Юрія Крисіна - керівника групи "тітушок", які вбили журналіста газети "Вести" В'ячеслава Веремія.

Як повідомляють на сайті ГПУ, звільнення Крисіна від відбування покарання "не відповідає загальним засадам призначення покарання, принципам законності, справедливості, обґрунтованості й індивідуалізації покарання і не є достатнім і необхідним для виправлення особи та запобігання новим злочинам".

Апеляцію подано 28 грудня.

Нагадаємо, 22 грудня суддя Шевченківського райсуду Києва Олег Лінник засудив Крисіна до 4 років умовно за причетність до вбивства журналіста Веремія. Суд вирішив, що Крисін винен у хуліганстві.

Прокуратура просила призначити йому 6 років в'язниці.

Суд встановив, що Крисін свідомо в групі інших "тітушок" люпцював биткою Веремія ввечері 18 лютого 2014 року біля Михайлівської площі. Один з "тітушок" у процесі побиття вистрілив у журналіста і смертельно поранив його.

Суддя Олег Лінник своє рішення назвав обґрунтованим.

Вирок Крисіну викликав великий суспільний резонанс. 25 грудня на Майдані Незалежності в Києві декілька сотень людей вийшли на акцію протесту проти настільки м'якого покарання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram