ГоловнаПолітика

Юридичних перспектив у справі Довгого не було, - Денисенко

Юридичних перспектив у справі Довгого не було, - Денисенко
Фото: Артем Атаманюк

Рішення Антикорупційної прокуратури про закриття справи Олеся Довгого було логічним. Про це на своїй сторінці в Фейсбуці повідомив народний депутат, представник Кабміну в парламенті Вадим Денисенко.

"Ніяких юридичних перспектив у справі Олеся Довгого бути не могло. Рішення Антикорупційної прокуратури про закриття справи Олеся Довгого було логічним. Юридичних наслідків у справи бути не могло. Варто відзначити, що, можливо, саме подання в парламент багато в чому зіграло на руку Олесеві Довгому. На відміну від багатьох інших, він не вигадував схеми по "відмазки" і не робив зайвого інформаційного шуму. Тепер усі питання, які можна було б роками порушувати і тиражувати, відпали самі собою", - написав нардеп.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура закрила кримінальне провадження щодо народного депутата Олеся Довгого. У САП заявили, що справу закрили в зв'язку з неможливістю зібрати докази, достатні для доказу його вини в суді. Слідством встановлено, що питання передачі земельних ділянок у власність вирішувалося винятково на пленарних засіданнях сесії Київради за результатами голосування.

"У зв'язку з десятирічною давністю подій, які є предметом розслідування в кримінальному провадженні, враховуючи свідчення більшості свідків у кримінальному провадженні та відсутності інших процесуальних джерел отримання доказів, слідство фактично вичерпало можливості отримати достатні докази для доведення винуватості Довгого О.С. у суді", - заявили в САП.

Як повідомляли, 11 липня 2017 року Верховна Рада дала згоду на зняття недоторканності з нардепа. Довгий попросив депутатів підтримати подання ГПУ, щоб він міг пройти через судовий процес і отримати рішення, яке стане логічним завершенням у його справі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram