ГоловнаПолітика

Саакашвілі цікавить тільки Саакашвілі, - Климпуш-Цинцадзе в Washingtontimes

Віце-прем'єр назвала грузинського політика вірусом для України.

Саакашвілі цікавить тільки Саакашвілі, - Климпуш-Цинцадзе в Washingtontimes
Фото: Сергей Нужненко

Діяльність колишнього президента Грузії Михайла Саакашвілі дуже шкодить Україні, оскільки спрямована не на боротьбу з корупцією, а на розрив соціального контакту між урядом і українцями. Таку думку в колонці для Washingtontimes висловила віце-прем'єр-міністр.

Україна 2017 року не схожа на Грузію 2003-2013 років, коли Михайлові Саакашвілі вдалося домогтися успіху як президенту-реформатору. Сьогоднішні його дії шкодять нашій державі та грають на руку Володимиру Путіну, оскільки руйнують спроби встановити соціальний контакт із питань європейської та євроатлантичної інтеграції, зазначила Іванна Климпуш-Цинцадзе.

При цьому вона вважає помилкою запрошення Саакашвілі в Україну.

"... Його запросили в Україну чотири роки тому - після того, як він програв свої останні вибори в Грузії. Його запросив президент Петро Порошенко, який разом з ним вчився в університеті. Порошенко знав, що Міхеілу був необхідний притулок і що він має навички реформатора. Тому Порошенко дав йому українське громадянство і губернаторство важливою Одеською областю України, яка вимагала певної «чистки». Саакашвілі, здавалося, був здатний на той час впоратися із завданням. Були сподівання високі. Але ми помилялися", - пише Цинцадзе.

Реформатор, за її словами, виявився революціонером, а "замість чудотворця, ми отримали вірус, який інфікував політичну систему України, засновану на зачепленому самолюбстві і ненаситному прагненні до влади.

"Він грає прямо на користь Росії, і сумна правда полягає в тому, що свідомо чи підсвідомо пан Саакашвілі став інструментом підриву України. Він, напевно, бачить це і знає це, але - зневажливо - «не переймається». Ціна його дій не має значення для нього. Також немає наслідків. Єдине, що має значення для пана Саакашвілі, - це пан Саакашвілі", - вважає віце-прем'єр.

"Саме зараз Україна потребує трьох речей: миру на сході, зовнішньої підтримки і міцного соціального контракту між урядом і українцями. Саакашвілі не сприяє досягненню жодної з цих цілей. Він каже, що повстає проти корупції, але він цього не робить. Він руйнує довіру суспільства. він висуває нечітку і безвідповідальну критику. Це безглуздо. Він наче слон у крамниці посуду. Але він не посуд розбиває, а життя мільйонів українців і стабільність цілого регіону.

Це не означає, що українська влада бездоганна. Зовсім ні. Зроблено багато помилок і реформи не діють з тією швидкістю, якої ми очікуємо. Але більшість із цих питань не мають нічого спільного з паном Саакашвілі", - резюмувала Цинцадзе.

Нагадаємо, екс-губернатор Одеської області Михайло Саакашвілі на знак протесту проти позбавлення його українського громадянства під гаслами боротьби з корупцією з 17 жовтня щонеділі проводить антиурядові марші. Але на час новорічних свят оголосив перерву. Незадовго до цього він запропонував Президентові Петру Порошенку "помиритися".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram