ГоловнаПолітика

Заступника мера Запоріжжя повідомили про підозру у справі про фіктивні тендери

До суду направлено клопотання про відсторонення Пустоварова від займаної посади.

Заступника мера Запоріжжя повідомили про підозру у справі про фіктивні тендери
Анатолий Пустоваров
Фото: http://actual.today

Прокуратура Харківської області оголосила про підозру в заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовим становищем за попередньою змовою групою осіб в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України) четвертому фігурантові справи про запорізькі фіктивні тендери - 30-річному заступнику мера Запоріжжя Анатолію Пустоварову.

Про це повідомляють на сайті прокуратури.

"Прокуратура області звернулася до Червонозаводського районного суду Харкова з вимогою обрати для нього запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі завданих збитків", - наголошено в повідомленні.

Також до суду направлено клопотання про відсторонення Пустоварова від займаної посади.

Нагадаємо, 1 грудня прокуратура і СБУ провели 30 обшуків у запорізьких чиновників. Затримано заступника голови Запорізької облради Владислава Марченка, його брата Марка, а також директора мелітопольського комунального підприємства Олега Обрізанова. Пустоварова правоохоронці затримати не змогли. Деякі ЗМІ повідомили, що він утік у рідну Горлівку на Донбасі, яка зараз підконтрольна "ДНР". 23 грудня Пустоваров знайшовся в Харкові. 27 грудня його адвокат повідомив, що заступника мера госпіталізували, але він не має наміру переховуватися і буде співпрацювати зі слідством.

Пустоварова разом з низкою обласних чиновників, серед яких лідер місцевої організації "Самопоміч", підозрюють у привласненні бюджетних коштів шляхом зловживання службовим становищем. За версією слідства, держслужбовці організували десяток фіктивних тендерів на благоустрій парків і дитячих стадіонів із заздалегідь визначеним переможцем на загальну суму близько 90 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram