ГоловнаПолітика

У конфлікті Луценка з Довгим повинна бути поставлена крапка, - нардеп Саврасов

"Рішення САП стало гарною новиною".

У конфлікті Луценка з Довгим повинна бути поставлена крапка, - нардеп Саврасов
Максим Саврасов
Фото: solydarnist.org

Закриття кримінального провадження стосовно Олеся Довгого має поставити крапку в конфлікті між депутатом Верховної Ради України і генеральним прокурором Юрієм Луценком. Таку думку висловив керівник секретаріату партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність" (БПП) Максим Саврасов, повідомляє інтернет-видання Gazeta.ua, передають Українські Новини.

За його словами, закриття справи з боку Спеціальної антикорупційної прокуратури (САП) через відсутність складу злочину дає можливість Юрію Луценку й Олесю Довгому завершити з'ясування стосунків і скерувати свої зусилля на благо українського суспільства.

"Я дуже сподіваюся, що рішення САП виявиться соломоновим і поставить крапку в нікому не потрібному протистоянні. Я буду докладати зусиль, щоб Юрій Віталійович і Олесь Станіславович, як два сильних суперники, замість боротьби скерували свої зусилля на побудову чогось нового, а не на з'ясування старого", - зазначив один з керівників БПП.

Саврасов підкреслив, що йому важко спостерігати за протистоянням Луценка і Довгого, які не можуть пробачити один одному старих образ.

"Для мене, напевно, було складніше від усіх спостерігати за цією ситуацією, оскільки, з одного боку, моє робоче місце в сесійній залі перебуває поруч з дружиною генпрокурора Іриною Луценко, я працюю разом з Юрієм Віталійовичем Луценком і глибоко його поважаю. А з іншого боку, я був свідком кричущої несправедливості щодо Олеся Довгого, яка не дозволяла мені прийняти інше рішення, крім як висловити свій протест і проголосувати проти зняття з нього депутатської недоторканності. Рішення САП стало для мене гарною новиною", - зазначив він.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) і Спеціалізована антикорупційна прокуратура закрили кримінальне провадження щодо Олеся Довгого. У САП зазначили, що не знайшли складу злочину в діях Довгого на посаді колишнього секретаря Київської міської ради у 2007 році під час вирішення земельних питань.

Як повідомляли, в липні 2017 року Верховна Рада за клопотанням Генпрокуратури позбавила Довгого депутатської недоторканності. Під час засідання політик попросив колег підтримати клопотання Генпрокуратури, щоб він міг довести свою невинність у суді.

Висунуті Довгому звинувачення експерти називали безперспективними, оскільки йому закидали провину за колективне рішення в земельних питаннях, яке приймалося більшістю депутатів Київради.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram