ГоловнаПолітика

Глава "Укроборонпрому" спростував звинувачення Гройсмана у заборгованості із зарплат

Державна заборгованість становила 61 млн грн через те, що завод не отримував відшкодування коштів за утримання ракетного крейсера "Україна".

Глава "Укроборонпрому" спростував звинувачення Гройсмана у заборгованості із зарплат
Роман Романов
Фото: ТСН

Глава "Укроборонпрому" Роман Романов заявляє, що концерн не має стосунку до заборгованості із зарплати на суднобудівних заводах, через яку глава уряду Володимир Гройсман хоче його звільнити.

Про це повідомляє прес-служба концерну.

У документі йдеться, що "Укроборонпром" неодноразово звертався до Кабміну з пропозиціями щодо вирішення проблем навколо "Миколаївського суднобудівного заводу". Були надані проекти рішень, які охоплювали всі можливі варіанти: добудова, демілітаризація крейсера "Україна" або подальше утримання.

"Заборгованість із зарплати виникла через те, що завод не отримував відшкодування коштів за утримання ракетного крейсера і самостійно за свій рахунок тримав "Україну" на плаву з лютого 2015 року. В результаті державна заборгованість становила 61 млн грн", - заявив Романов.

Однак, за його словами, концерн не має права перерозподіляти кошти між підприємствами-учасниками самостійно.

Нагадаємо, що в листопаді під час "години запитань до уряду" у Верховній Раді Гройсман заявив, що погашення заборгованості із зарплати на суднозаводі повинен вирішити держконцерн "Укроборонпром", в управлінні якого перебуває підприємство.

На засіданні Кабінету міністрів 13 грудня уряд ухвалив рішення доручити "Укроборонпрому" до 25 грудня забезпечити погашення заборгованості із зарплати на суднозаводі. На засіданні уряду в середу, 27 грудня, прем'єр зажадав відставки голови "Укроборонпрому", оскільки заборгованість не погашена.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram