ГоловнаПолітика

До Харкова прибули вертольоти зі звільненими з полону українцями (оновлено)

Порошенко пообіцяв домогтися звільнення всіх заручників і відродити Донбас.

Перші три вертольоти зі звільненими з полону терористичних угруповань ОРДЛО українськими полоненими прибули в аеропорт Харкова.

Про це повідомляє місцеве видання Mediaport.

Разом з ними до Харкова також прилетів міністр оборони Степан Полторак.

На злітно-посадковій смузі звільнених з полону українців, більшість з яких є військовослужбовцями Збройних сил України, зустрічають бійці 92-ї бригади, представник президента у Верховній Раді Ірина Луценко, а також представники обласної влади.

Повідомляється, що поступово прибувають інші вертольоти. Військовослужбовці та журналісти вишикувалися на злітно-посадковій смузі. З одного вертольота почали виходити люди зі сумками. Поруч з ними - Президент Петро Порошенко та представник України в ТКГ Ірина Геращенко.

Оновлення. Після прибуття вертольотів зі звільненими з полону українцями, Президент Петро Порошенко нагадав про українських політв'язнів у Криму і Росії.

"Українські заручники залишаються і в країні-агресорі. Ми будемо боротися за те, щоб і Сущенко, і Сенцов, і всі інші заручники, які перебувають в Росії і в окупованому Криму, були звільнені і повернулись в Україну. У нас за них болить серце і ми боремося за їхнє визволення!", - заявив глава Української держави.

Звертаючись до звільнених раніше 73 українців глава держави сказав: "Друзі, ви повертаєтеся в іншу країну - вільну, демократичну, реформовану, з твердою надією, що все у нас буде добре: і хлопців повернемо, і миротворців на Донбас запросимо, і землю нашу звільнимо від ворогів, і Донбас відродимо".

У харківському аеропорту звільнених з полону бойовиків українців зустрічав також предстоятель УПЦ Київського Патріархату Філарет.

Очікується, що після прибуття в Харків звільнені з полону українці літаками вирушать до Києва, де зустрінуться з рідними, а також пройдуть медичне обстеження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram