ГоловнаПолітика

Закривши справу Довгого, САП стала на сторону закону, - Пинзеник

"Сподіваюся, що цей прецедент стане запобіжником від політизації кримінальних проваджень у майбутньому".

Закривши справу Довгого, САП стала на сторону закону, - Пинзеник
Павел Пинзеник
Фото: nfront.org.ua

Закриття кримінального провадження проти депутата Верховної Ради Олеся Довгого у зв'язку з відсутністю доказів його провини є ознакою оздоровлення правоохоронної системи України.

Про це заявив народний депутат, перший заступник голови парламентського комітету з питань Регламенту та організації роботи Ради Павло Пинзеник.

Він нагадав, що членам регламентного комітету від самого початку було очевидно, що ще на етапі подання Генеральної прокуратури України провадження стосовно Довгого було політизоване. Тому комітет ухвалив рішення відхилити його через недостатню обґрунтованість звинувачень. Закриття справи стало підтвердженням правильності дій та позиції комітету.

"Сподіваюся, що цей прецедент стане своєрідним запобіжником від політизації кримінальних проваджень у майбутньому", - підкреслив Пинзеник.

За його словами, знаковим можна вважати той факт, що рішення про закриття кримінального провадження проти Довгого ухвалив новий антикорупційний орган - Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП).

"Безумовно, прокурори САП усвідомлювали можливі негативні публічні, політичні наслідки такого рішення, очікували вірогідної критики, але знайшли у собі мужність стати на бік Закону. Це викликає повагу", - зазначив Пинзеник.

Також він підкреслив, що поваги заслуговує позиція самого Довгого, який "гідно пройшов непростий шлях від публічних звинувачень на його адресу, через підозру у скоєнні злочину до визнання відсутності доказів його провини".

Нагадаємо, НАБУ і САП вичерпали можливості довести провину Довгого.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram