ГоловнаПолітика

ГПУ підозрює начальника департаменту вибухотехнічної служби Нацполіції в хабарництві

Розслідування триває.

ГПУ підозрює начальника департаменту вибухотехнічної служби Нацполіції в хабарництві
Фото: www.segodnya.ua

Генеральна прокуратура підозрює начальника департаменту вибухотехнічної служби Національної поліції в систематичному хабарництві і розкраданні державних коштів.

Про це йдеться в матеріалах суду.

Зазначають, що департамент розслідувань особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури з 21 червня проводить досудове розслідування за фактом зловживань керівництва департаменту вибухотехнічної служби Нацполіції.

"Досудовим розслідуванням встановлено, що начальник департаменту вибухотехнічної служби (ДВТС) Національної поліції України... за попередньою змовою зі своїми трьома заступниками... організував систематичне одержання неправомірної вигоди у вигляді грошових коштів від працівників ДВТС і її територіальних підрозділів за невжиття щодо них заходів дисциплінарного впливу за результатами безпідставних перевірок", - йдеться в тексті рішення.

Крім того, слідство встановило, що начальник департаменту організував розкрадання бюджетних коштів в особливо великих розмірах, призначених на закупівлю вибухозахищених костюмів EOD9 та іншого обладнання. За версією Генпрокуратури, протягом 2016-2017 років він спільно зі своїми заступниками організували закупівлі різного типу обладнання на суму близько 10 млн гривень. Потім підконтрольні фірми виграли ці тендери і передали керівництву департаменту так звані "відкати" в розмірі 30%.

Також встановлено, що начальник департаменту Нацполіції вимагав хабар від начальника держустанови "Центр обслуговування підрозділів Національної поліції" за підписання ним документів на оплату і прийняття на баланс установи товарно-матеріальних цінностей, які ще не надійшли і перебувають за межами території України.

19 грудня суд надав Генпрокуратурі доступ до інформації про мобільні переговори керівників департаменту, а також до інформації про обіг коштів на рахунках підконтрольних фірм. 30 листопада грошові кошти, що є на вказаних рахунках, були арештовані.

Департамент вибухотехнічної служби Нацполіції з 2015 року очолює Олександр Буханченко.

Нагадаємо, раніше у Василькові слідчого поліції впіймали на хабарі 123 тис. гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram