ГоловнаПолітика

Справу проти Довгого закрили

НАБУ і САП не вдалося довести провину депутата.

Справу проти Довгого закрили
Олес Довгий
Фото: Lb.ua

Кримінальне провадження щодо народного депутата Олеся Довгого ("Воля народу") закрито.

Про це повідомляють агентство Українські Новини і видання INSIDER з посиланням на джерела.

За даними УН, кримінальне провадження закрили Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура 26 грудня через відсутність доказів провини Довгого в інкримінованому злочині.

Матеріали закритої справи передано в прокуратуру Києва.

INSIDER нагадує, що САП і ГПУ протягом доволі тривалого періоду "грали у футбол" справою Довгого, перекидаючи її одна одній.

Зокрема, САП була готова закрити це провадження ще кілька місяців тому, якщо Довгий погодиться на закриття за нереабілітуючими обставинами, і передала справу в ГПУ.

Однак ця пропозиція не була сприйнята генпрокурором Юрієм Луценком, який вніс корективи у провадження і відправив його назад у САП.

Нагадаємо, 11 липня Верховна Рада підтримала зняття недоторканності з нардепа Олеся Довгого і надала згоду на притягнення депутата до кримінальної відповідальності.

Справа проти депутата стосувалася виділення земельних ділянок у столиці у 2007-2009 роках, коли Довгий був секретарем Київської міської ради. Йому закидали зловживання службовими обов'язками з метою незаконного відчуження 10 земельних ділянок заказника "Острів Жуків" загальною площею 44,25 га. Довгий, за версією слідства, скоїв злочин, порушивши регламент Київради.

Термін давності кримінального провадження стосовно Довгого минув 1 жовтня 2017 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram