ГоловнаПолітика

Суд пом'якшив запобіжний захід колишньому т.в.о. ректора НАУ Харченку

При цьому суд відмовився відсторонити Харченка з посади проректора НАУ.

Суд пом'якшив запобіжний захід колишньому т.в.о. ректора НАУ Харченку
Владимир Харченко
Фото: nbnews.com.ua

Печерський районний суд Києва пом'якшив запобіжний захід затриманому на хабарі колишньому в.о. ректора Національного авіаційного університету Володимиру Харченку, якого підозрюють у вимаганні й отриманні 170 тис. євро хабара.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

"Харченкові домашній арешт у нічний час змінено на особисте зобов'язання з виключенням обов'язків не залишати Київ без дозволу суду і носити електронний засіб контролю", - йдеться в повідомленні.

При цьому суд відмовився відсторонити Харченка з посади проректора НАУ.

Екс-чиновнику Служби зовнішньої розвідки суд змінив заставу в сумі 5 млн грн на особисте зобов'язання. Третьому фігуранту справи суд дозволив переміщатися по Україні.

Як повідомляли, 26 серпня 2016 року після отримання 100 тис. євро хабара від колишнього співробітника НАУ за відновлення його та інших незаконно звільнених працівників, було затримано Харченка й адвоката. У листопаді 2016 року було встановлено чиновника, який організував і керував вчиненням зазначеного злочину. Ним виявився колишній чиновник збройних сил і органів державної безпеки України, генерал-майор у відставці.

Також встановлено, що впродовж 2016 року Харченко навмисне з особистих мотивів не виконував судових рішень, що набули чинності, про відновлення низки незаконно звільнених працівників університету.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram