ГоловнаПолітика

Підозрювані у вбивстві екс-директора "Укрспирту" намагалися розхитати ситуацію в Україні, - Князєв

Спіймати бандитів українським правоохоронцям допомагали поліцейські чотирьох країн.

Підозрювані у вбивстві екс-директора "Укрспирту" намагалися розхитати ситуацію в Україні, - Князєв
Фото: 24tv.ua

Підозрювані в вбивстві колишнього в.о. директора ДП "Укрспирт" Віктора Панкова, а також в багатьох інших замахах на бізнесменів у Києві, мали на меті дестабілізацію криміногенної ситуації в Україні, заявив голова Національної поліції Сергій Князєв.

"На території шести регіонів України одночасно було проведено понад 60 обшуків і затримані п'ять активних членів угруповання. Організатора затримали на території сусідньої держави. Нам допомагали працівники поліції Молдови, Румунії, Ізраїлю, також зараз ми маємо контакти з правоохоронцями з Італії, з документування цієї групи зловмисників", - цитує Князєва прес-служба відомства.

Зловмисників підозрюють у вбивствах на замовлення, побитті, викраденні людей і незаконному поводженні зі зброєю, боєприпасами та вибухівкою. П'ять підозрюваних заарештовані без права внесення застави. Інтерполу направлено запит на екстрадицію організатора угруповання, затриманого в Румунії. Ще одного учасника банди оголошено в міжнародний розшук.

Нагадаємо, 30 травня в Дарницькому районі Києва невідомий застрелив колишнього в.о. директора ДП "Укрспирт" Віктора Панкова, радника чинного директора держпідприємства.

Зловмисник з автомобіля "Ауді" червоного кольору зробив кілька пострілів у Панкова і поїхав в напрямку проспекту Петра Григоренка. По гарячих слідах вбивцю затримати не вдалося, але пізніше в поліції заявили, що встановили підозрюваного у вбивстві.

У жовтні повідомлялося, що у вбивстві підозрюють захисників навколишнього середовища.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram