ГоловнаПолітика

Екс-співробітника військової комендатури "ЛНР" засудили до 8 років в'язниці

Протягом 2015-2016 років він проводив профілактичні бесіди з військовослужбовцями "ЛНР", складав графіки патрулів і нарядів.

Екс-співробітника військової комендатури "ЛНР" засудили до 8 років в'язниці
Фото: runews.su

Суд засудив до 8 років позбавлення волі колишнього співробітника військової комендатури самопроголошеної "Луганської народної республіки".

Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Луганської області, повідомляють Українськi Новини.

"У Луганській області до 8 років позбавлення волі засуджено колишнього "заступника начальника штабу військової комендатури Жовтневого району міста Луганська", - сказано в ньому.

Згідно з повідомленням, чоловік звинувачується в скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 1 ст. 258-3 (участь в діяльності терористичної організації) і ч. 1 ст. 263 (носіння боєприпасів) Кримінального кодексу.

Встановлено, що громадянин України, будучи "заступником начальника штабу військової комендатури Жовтневого району міста Луганська", протягом 2015-2016 років виконував функції з організації роботи так званої "комендатури", проводив профілактичні бесіди з військовослужбовцями "ЛНР", складав графіки патрулів і нарядів.

У грудні 2016 року, на виконання вказівок невстановлених осіб так званого "Міністерства державної безпеки "ЛНР", чоловік прямував пішки  в районі колишньої шахти "Батьківщина" в Попаснянському районі Луганської області, де його і виявили співробітники поліції та Управління Служби безпеки України в Луганській області.

Під час затримання у чоловіка  виявлено та вилучено 2 ручні осколкові гранати та паспорт "ЛНР".

Раніше в грудні 8 років отримав бойовик, який пред'явив на українському блокпосту військовий квиток "ДНР".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram