ГоловнаПолітика

Суд наклав арешт на незадекларований $1 млн екс-заступника голови АП Чмиря

Суддя відмовив Чмирю в поверненні вилучених коштів.

Суд наклав арешт на незадекларований $1 млн екс-заступника голови АП Чмиря
Юрий Чмырь

Суд наклав арешт на вилучені кошти екс-заступника адміністрації президента Віктора Януковича, колишнього голови Сумської обласної державної адміністрації, нині депутата Сумської облради Юрія Чмиря.

Про це повідомив прес-секретар Генеральної прокуратури України Андрій Лисенко.

"За клопотанням прокуратури Печерським районним судом міста Києва накладено арешт на вилучені кошти зазначеної особи, які, ймовірно, одержані з неофіційних джерел і з яких не були сплачені податки в державний бюджет", - написав Лисенко в Facebook.

Він нагадав, що в липні під час проведення обшуку індивідуального банківського сейфа Чмиря слідчі виявили і вилучили 1,2 млн доларів США. Лисенко додав, що в грудні суддя відмовив Чмирю в поверненні вилучених коштів.

1 серпня прокуратура Сумської області завершила досудове розслідування щодо екс-заступника голови Адміністрації колишнього президента України Віктора Януковича Юрія Чмиря за підозрою в махінаціях з паспортами та декларуванні недостовірних відомостей.

Як повідомлялося, в 2014 році після втечі Віктора Януковича Чмирь подав заяву про втрату паспорта з необережності, на підставі якої отримав новий документ. При цьому він продовжував використовувати старий паспорт для здійснення юридично важливих нотаріальних дій.

Крім того, слідство встановило, що в декларації Чмиря не вказано 9 квартир і 3 паркомісця в Києві, дохід від продажу нерухомості і корпоративні права двох ТОВ. Все це майно вартістю близько 40 млн гривень записано на його 20-річну дочку, яка досі живе з батьком.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram