ГоловнаПолітика

Обвинувачених у замаху на вбивство активістів Євромайдану "тітушок" відпустили з-під варти

Вирок виніс суддя, присудив обвинуваченому у вбивстві журналіста Веремія умовний термін.

Шевченківський районний суд Києва відпустив з-під варти Олега Гебана і Сергія Костенка, обвинувачених в замаху на вбивство активістів Євромайдану.

Про це повідомила адвокат євромайданівців Вікторія Дейнека.

"Змінили запобіжний захід Гебану і Костенку на домашній арешт, сьогодні відпустили з-під варти!"- написала вона в Facebook.

Зазначені "тітушки" звинувачуються в замаху на вбивство активістів Євромайдану 18 лютого 2014 року біля Михайлівської площі в Києві. Рішення про їх звільнення з-під арешту винесли судді Олег Линник та Євген Мартинов.

22 грудня суддя Шевченківського районного суду Києва Олег Линник засудив до 4 років в'язниці умовно Юрія Крисіна, обвинуваченого в причетності до вбивства журналіста газети "Вісті" В'ячеслава Веремія під час Євромайдану.

Суд встановив, що 17 лютого 2014 року Крисін погодився за грошову винагороду в сумі 20 тис. доларів зібрати групу "тітушок" для протидії активістам Євромайдану. 18 лютого він і його спільники зібралися на Михайлівській площі в Києві для блокування і побиття мітингувальників. Близько 21:00 цього ж таки дня вони з допомогою гранати зупинили автомобіль, в якому їхав Веремій, витягли його з авто і побили бітами. Один з "тітушок" після цього вистрілив у журналіста. Від отриманих поранень Веремій помер в лікарні.

Суд визнав, що дії Крисіна підпадають під ч.4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу. Прокуратура просила призначити йому 6 років в'язниці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram