ГоловнаПолітика

Синові Авакова дозволили зняти електронний браслет

Суд пом'якшив запобіжний захід молодшому Авакову.

Синові Авакова дозволили зняти електронний браслет
Фото: Сергей Нужненко

Солом'янський районний суд Києва 22 грудня ухвалив повернути Олександру Авакову закордонний паспорт і дозволив йому зняти електронний браслет.

Про це агентство "Українські новини" повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

САП просила продовжити синові міністра внутрішніх справ особисте зобов'язання, носіння браслета й інші зобов'язання, але суд задовольнив клопотання тільки частково. Олександру Авакову продовжили особисте зобов'язання, а також обов'язок з'являтися до слідчого за першим викликом і повідомляти про зміну місця проживання.

Браслет йому більше носити не потрібно.

Нагадаємо, 31 жовтня 2017 року детективи НАБУ в рамках розслідування кримінального провадження за фактом можливої розтрати 14 млн гривень бюджетних коштів під час закупівлі МВС рюкзаків провели обшуки та затримали трьох осіб - сина голови МВС Арсена Авакова Олександра, його бізнес-партнера Володимира Литвина та колишнього заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря. 1 листопада Солом'янський райсуд Києва відпустив усіх трьох під особисті зобов'язання.

У лютому 2016 року було опубліковано відео, на якому людина, схожа на сина голови МВС, обговорює з людиною, схожою на екс-заступника міністра Чеботаря, поставку партії рюкзаків для підрозділів відомства. Діалог на відео датований груднем 2014 року, а вже в лютому 2015 року МВС дійсно закупило рюкзаки на 16,5 млн грн.

Голова МВС Арсен Аваков відкидав будь-які звинувачення в причетності його родини до закупівлі рюкзаків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram