ГоловнаПолітика

"Київенерго" через суд домоглася скасування штрафу АМКУ на 18 млн гривень

Це рішення залишили без змін суди другої і третьої інстанцій.

"Київенерго" через суд домоглася скасування штрафу АМКУ на 18 млн гривень
Фото: rbc.ua

Вищий господарський суд України залишив без змін постанову Київського апеляційного госпсуду про визнання недійсним рішення Антимонопольного комітету про накладення 17,96 млн гривень штрафу на "Київенерго" за зловживання монопольним становищем.

Про це повідомляють "Наші гроші" з посиланням на постанову суду від 14 грудня.

У лютому тимчасова адміністративна колегія АМКУ оштрафувала "Київенерго" за порушення законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді зловживання монопольним становищем на ринку передачі електроенергії впродовж 2016 року.

Як встановила колегія, "Київенерго" створювало перешкоди для доступу на ринок постачальникам за нерегульованим тарифом, зокрема ТОВ "ЕК Енолл" і ЗАТ "Карбон".

У квітні "Київенерго" звернулося до суду з позовом до АМКУ про визнання недійсним і скасування його рішення. Господарський суд Києва задовольнив позовні вимоги компанії. Це рішення залишили без змін суди другої і третьої інстанцій.

У своїх висновках суди відзначили, що рішення розбіжностей, які виникли під час укладення договору між двома постачальниками за нерегульованим тарифом і "Київенерго", були передані останнім у суд. Отже, це питання регулюється нормами Господарського і Цивільного кодексів, і помилково застосовувати до його вирішення норми закону "Про захист економічної конкуренції", що зробив АМКУ при прийнятті рішення про накладення штрафу.

Нагадаємо, минулого року Кабінет Міністрів запідозрив "Київенерго" в плані "Шатун".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram