ГоловнаПолітика

Папа Римський у різдвяному посланні побажав миру Україні

"Помолимося Господу, щоб Він якомога швидше дарував мир цій любій країні".

Папа Римський Франциск у понеділок звернувся до вірних і до всіх людей доброї волі з традиційним різдвяним посланням Urbi et Orbi - "Місту і світу".

Фото: EPA/UPG

У ньому він просить побачити Бога в обличчях дітей, "особливо тих, для кого - як для Ісуса - «немає місця в готелі»", маючи на увазі дітей Близького Сходу, Сирії, Іраку, африканських країн.

"Потрібно побачити Ісуса в дітях всюди, де миру та безпеці загрожує небезпека напруженості і нових конфліктів. Помолимося, щоб народи Корейського півострова зуміли подолати конфронтацію і зростити взаємну довіру в інтересах усього світу. Немовляті Ісусу ми довіряємо Венесуелу, щоб відновився мирний діалог між різними соціальними компонентами на благо всього коханого венесуельського народу", - йдеться в посланні.

Згадав у своєму зверненні Папа Римський і Україну.

"Побачимо ж Ісуса в дітях, які разом зі своїми сім'ями страждають від насильства, викликаного конфліктом в Україні та від його серйозних гуманітарних наслідків; помолимося Господу, щоб Він якомога швидше дарував мир цій любій країні", - сказано в посланні.

Фото: EPA/UPG

Нагадаємо, війна в Україні триває вже майже чотири роки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram