ГоловнаПолітика

"Батьківщина" заявила про чергову перемогу на виборах в ОТГ

Її результат, за словами Тимошенко, - 31,6% голосів.

"Батьківщина" заявила про чергову перемогу на виборах в ОТГ

Партія "Батьківщина" заявляє, що її представники здобули перемогу на місцевих виборах у 51 ОТГ, які відбулися 24 грудня, з результатом 31,6% голосів.

Про це лідер партії Юлія Тимошенко заявила в понеділок, 25 грудня, на прес-конференції в Києві, оголошуючи результати виборів депутатів-висуванців від партій, заснованих нібито на даних протоколів з мокрими печатками.

За її словами, перемоги вдалося домогтися "незважаючи на адміністративний ресурс діючої влади, підкуп, шантаж і залякування".

Усього на виборах в ОТГ, які відбулися 24 грудня, вибирали 1071 депутата, 80% з них висували партії.

Результат "Батьківщини" - 31,6% депутатів від висуванців партій, БПП "Солідарність" - 19,4%.

Юлія Тимошенко зазначила: порівняно з останніми виборами в ОТГ, партія "Батьківщина" поліпшила свій результат і збільшила розрив із найближчим конкурентом, президентською БПП, до 12%.

З огляду на те, що місцеві вибори проходили практично в усіх областях України, додала політик, результати є репрезентативними для розуміння рівня підтримки партій у людей.

"Результати виборів і є справжнім рейтингом політичних сил на відміну від замовних і проплачених Банковій рейтингів", - переконана Юлія Тимошенко.

Лідер партії переконана, що за відсутності фальсифікацій і підкупу виборців, у "Батьківщини" був би докорінно інший результат - до 40% підтримки, адже "таких репресивних, нечесних і сфальсифікованих виборів, які проводить діючий президент в Україні, ніколи не було, навіть при Януковичі".

Як приклад, Тимошенко навела ситуацію з позбавленням громадянства висуванця від "Батьківщини" на голову Малиновської ОТГ Хасана Хасаєва, маніпуляції з голосуванням на дому в Дніпропетровській і тотальний підкуп виборців у Миколаївській області.

Парламентарій також нагадала, що це п'ята хвиля виборів в ОТГ за два роки. На кожному етапі "Батьківщина" займала перше місце.

Юлія Тимошенко подякувала українцям, які підтримали на виборах в ОТГ "Батьківщину" й інші опозиційні сили, і висловила надію, що народ України зможе перемогти систему, клани та корупцію і вільно зробити свій вибір на наступних президентських і парламентських виборах.

"Українці неймовірні, дивовижні та мудріші за будь-які технології і фальсифікації. Ви безстрашні, і ми разом можемо побудувати країну, за яку нам ніколи не буде соромно, яка буде сильною серед усіх європейських країн", - сказала Тимошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram