ГоловнаПолітика

Клімкін порівняв політику "примирення" з РФ зі спробою нагодувати ненажерливого крокодила

"З Росією можна говорити тільки з позиції сили, оскільки вона не розуміє іншої мови".

Клімкін порівняв політику "примирення" з РФ зі спробою нагодувати ненажерливого крокодила
Фото: 24tv.ua

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін застеріг Європу від спроб "примирення" Росії, повідомляє DW. Він порівняв політику "примирення" зі спробою нагодувати крокодила "в надії бути останнім, кого він з'їсть".

Про це Клімкін написав у матеріалі, опублікованому в п'ятницю, 22 грудня, для сайту Zeit Online.

Говорячи про поведінку Росії, зокрема, щодо Ради Європи, Клімкін порівняв її з поведінкою шкільного забіяки. А пропозиції європейських політиків, що "настав час повернути Росію з її ізоляції", на думку Клімкіна, нагадують поведінку жертв забіяки - вони віддають йому свої цукерки, проте це його тільки заохочує  і далі так поводитись.

"Як з будь-яким звичайним забіякою, з Росією можна говорити тільки з позиції сили, оскільки вона не розуміє іншої мови. Її слова і обіцянки є беззмістовними, оскільки це країна, яка зробила систематичну брехню частиною своєї урядової політики з метою досягнення своїх цілей і здивування своїх ворогів. Ми повинні пам'ятати: ці вороги - ми", - пише Клімкін в своїй колонці.

Український міністр закликав Раду Європи бути стійкою в дотриманні власних принципів, інакше він ризикує їх дискредитувати. Повернення Росії до Ради Європи може також заохотити інші країни вести себе так, як Росія.

Як повідомлялося, генсек Ради Європи запропонував Росії спробувати повернутися в ПАРЄ в січні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram