ГоловнаПолітика

Гройсман підтримав створення антикорупційного суду

"Все буде супер зроблено, можете навіть не сумніватися".

Гройсман підтримав створення антикорупційного суду
Фото: Владислав Мусиенко

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман підтримав створення антикорупційного суду в Україні.

Про це він сказав на підсумковій прес-конференції за 2017 рік.

"Якщо говорити про антикорупційні реформи, то нам дуже потрібен антикорупційний суд. І не тому, що так говорять міжнародні партнери, а тому, що це необхідно Україні", - сказав він.

Гройсман заявив, що він теж стикається з корупцією. "У 2017 році я побудував би 9 тисяч вагонів. Через корупційні схеми, блокування тендерних процедур я не зміг це зробити. Як результат - потерпає український експортер, потерпає українська економіка, люди потерпають. Я не зміг поставити цього року сканери, щоб не було контрабанди на митниці. Гроші знайшов, місце виділили, а зробити не зміг, тому що, використовуючи різні схеми, заблокували мені закупівлю, точніше ДФС", - поскаржився прем'єр.

Він сказав, що як голова уряду хоче, щоб винних знайшли і посадили. "Тому антикорупційна інституція - її необхідно швидко приймати", - сказав Гройсман.

Він пообіцяв, що зі свого боку гарантує фінансування суду, розміщення. "Усе буде супер зроблено, можете навіть не сумніватися", - сказав він.

Нагадаємо, що створення антикорупційного суду - одна з основних вимог західних кредиторів. Але воно тривалий час блокувалося, представники влади пропонували замість окремого суду створити палату в наявній системі. Восени 2017 року риторика влади змінилася, і президент Петро Порошенко пообіцяв внести законопроект про створення антикорупційного суду. Поки що він це не зробив.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram