ГоловнаПолітика

Порошенко ліквідує Печерський райсуд

Замість Голосіївського і Печерського райсудів буде створено Центральний окружний суд.

Порошенко ліквідує Печерський райсуд
Фото: golos.ua

Президент Петро Порошенко має намір ліквідувати Печерський і Голосіївський районні суди Києва і створити замість них Центральний окружний суд.

Про це йдеться в рішеннях Вищої ради правосуддя (ВРП) від 21 грудня.

Цими рішеннями ВРП схвалила проекти указів Президента про ліквідацію 142 місцевих і створення замість них 74 окружних судів.

Зокрема, Порошенко має намір ліквідувати 10 райсудів у Києві (Голосіївський, Дарницький, Деснянський, Дніпровський, Оболонський, Печерський, Подільський, Святошинський, Солом'янський, Шевченківський).

Замість них запропоновано створити Дарницький окружний суд (у Дарницькому районі), Дніпровський окружний суд (у Деснянському і Дніпровському районах), Подільський окружний суд (в Оболонському і Подільському районах), Солом'янський окружний суд (у Святошинському та Солом'янському районах) Шевченківський окружний суд (у Шевченківському районі).

Крім того, замість Печерського і Голосіївського райсуду буде створено Центральний окружний суд міста Києва.

На території Печерського району розташовані будівлі багатьох центральних органів законодавчої та виконавчої влади. У зв'язку із цим Печерський райсуд є одним з найважливіших і найвпливовіших судів у державі.

Змінами до Конституції, які набули чинності у вересні минулого року, передбачено, що до впровадження нового адміністративно-територіального устрою України, відповідно до змін до Конституції в частині децентралізації, але не довше ніж до кінця 2017 року, створення, реорганізацію та ліквідацію судів здійснює президент України. З 2018 року президент втратить право створювати суди, а повноваження зі створення, ліквідації та реорганізації судів перейдуть до парламенту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram