ГоловнаПолітика

Порошенко в п'ятницю поговорить з Меркель і Тіллерсоном

Напередодні канцлер Німеччини поспілкувалася з Путіним.

Порошенко в п'ятницю поговорить з Меркель і Тіллерсоном
Фото: http://president.gov.ua

Президент Петро Порошенко проведе в п'ятницю телефонні розмови з канцлером Німеччини Ангелою Меркель і державним секретарем США Рексом Тіллерсоном.

Про це він повідомив на урочистостях з нагоди 100-річчя дипломатичної служби України.

"Одразу після нашої з вами зустрічі у мене відбудеться телефонна розмова з канцлером Німеччини Ангелою Меркель. І сьогодні ж відбудеться телефонна розмова з державним секретарем США Рексом Тіллерсоном", - сказав він.

Нагадаємо, 21 грудня Меркель провела телефонну розмову з президентом Росії Володимиром Путіним, протягом якої вони обговорили умови повернення російських офіцерів у Спільний центр координації і контролю режиму припинення вогню на Донбасі.

18 грудня МЗС РФ оголосило про відкликання представників Росії із СЦЦК. Росія заявила, що влада України блокувала "документальну регламентацію функціонування СЦКК", а також створила "напружену морально-психологічну ситуацію" для російських офіцерів, які входили в центр. У зв'язку з цим Україна відкликала своїх представників у СЦКК на підконтрольну територію.

Спецпредставник США в переговорах з питань України Курт Волкер назвав вихід Росії з СЦКК ганьбою. Представник України в робочій підгрупі з питань безпеки Тристоронньої контактної групи Євген Марчук заявив, що після виходу РФ із СЦКК спроби домогтися перемир'я на Донбасі приречені на провал.

20 грудня президент Петро Порошенко запропонував Німеччині і Франції направити своїх представників у СЦКК. Росія, зі свого боку, заявила, що готова повернутися в СЦКК, але на певних умовах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram