ГоловнаПолітика

Розгляд апеляції з приводу домашнього арешту Саакашвілі перенесли на 3 січня

Матеріали справи не надійшли в суд.

Розгляд апеляції з приводу домашнього арешту Саакашвілі перенесли на 3 січня
Фото: Сергей Нужненко

Апеляційний суд Києва переніс на 3 січня 2018 року розгляд справи апеляції на відмову відправити під домашній арешт колишнього президента Грузії, лідера політичної партії "Рух нових сил" Михайла Саакашвілі.

Про це оголосив головуючий суддя.

Судове засідання перенесено у зв'язку із тим, що в суд не надійшли матеріали справи.

Орієнтовно засідання відбудеться об 11:00 3 січня.

Раніше суд відклав апеляцію на арешт соратника Саакашвілі Северіона Дангадзе через те, що перша інстанція - Печерський суд - не передала матеріалів справи в апеляцію.

Нагадаємо, 10 грудня суддя Печерського райсуду Лариса Цокол відмовилася призначати цілодобовий домашній арешт для Саакашвілі як запобіжний захід. Суд вирішив узагалі не застосовувати до нього запобіжний захід.

З 17 жовтня прихильники Саакашвілі щотижня проводять по неділях масові антиурядові акції. Наймасовішою з них стала хода 10 грудня, коли на вулиці Києва вийшли близько 10 тис. осіб.

17 грудня людей вийшло менше, але цей марш завершився сутичками з поліцією та Національною гвардією і спробою штурму Жовтневого палацу. Саакашвілі збирався розмістити там якийсь "штаб", але не погодив це з дирекцією закладу. Прихильники політика намагалися захопити будівлю силою, їм це не вдалося.

Пізніше Саакашвілі оголосив, що взяв паузу в масових протестах на новорічні свята.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram