ГоловнаПолітика

Лідеру запорізької "Самопомочі" оголосили про підозру у привласненні 87 млн гривень

Напередодні ГПУ провела 30 обшуків у запорізьких чиновників.

Лідеру запорізької "Самопомочі" оголосили про підозру у привласненні 87 млн гривень
Владислав Марченко
Фото: nd.zp.ua

Увечері 21 грудня правоохоронці повідомили про підозру у привласненні 87 млн гривень бюджетних коштів заступнику голови Запорізької облради, керівнику фракції "Самопоміч" Владиславу Марченку.

Про це повідомив його адвокат Сергій Барбашин у Фейсбуці.

"Марченкові вручили повідомлення про підозру за ч. 5 ст. 191 КК України про нібито присвоєння (за попередньою змовою з посадовими особами міськради) 87,3 млн гривень на проведення робіт з будівництва стадіонів у м. Запоріжжя. Хочу зазначити, що це вся сума, яку було виділено на всі 9 стадіонів", - написав адвокат.

Він також заявив, що роботи з будівництва стадіонів фактично виконано.

"Шановні мешканці Запоріжжя, допоможіть донести до Юрія Луценка інформацію, що стадіони в Запоріжжі побудовані, а сніг у нас ще не випав. Затримання мого клієнта - це помста Владиславу Марченку за перешкоджання викраденню працівниками Запорізької ОДА 20 млн на покупку антіографа, а також знаменита невдала «оральна вакцинація лісу» на 154 млн гривень + діяльність політичної партії «Самопоміч»", - написав адвокат.

Нагадаємо, у четвер, 21 грудня, харківська прокуратура провела 30 обшуків у запорізьких чиновників. Генпрокурор Луценко пояснив, що справа стосується депутата облради та його брата, які за допомогою впливу на посадових осіб організовували фіктивні тендери на благоустрій парку (2,7 млн гривень) і шкільні спортмайданчики (84 млн гривень) із заздалегідь визначеним переможцем.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram