ГоловнаПолітика

Екс-лідеру одеського "Правого сектору" Стерненку цілодобовий домашній арешт замінили нічним

Активіста "почали пресувати після участі в акції проти забудови Літнього театру в Міськсаду".

Екс-лідеру одеського "Правого сектору" Стерненку цілодобовий домашній арешт замінили нічним
Задержанный Стерненко в суде
Фото: dumskaya.net

Апеляційний суд Одеської області змінив запобіжний захід колишньому лідеру обласної організації "Правого сектору" Сергію Стерненку, якому інкримінують пособництво в збуті наркотиків. 

Як зазначає Думская, активіст, "якого почали пресувати після участі в акції проти забудови Літнього театру в Міськсаду", залишається під домашнім арештом, але не цілодобовим, а нічним. Стерненку не можна показуватися на вулиці після 19:00 і до 7 ранку.

Нагадаємо, 18 листопада в Одесі протягом протестної акції проти будівництва багатоповерхівки біля Літнього театру в Міськсаду відбулися бійки в правоохоронцями. За даними Нацполіції, травми отримали понад 20 правоохоронців.

Тоді Стерненка затримали і призначили заставу в 608 тисяч гривень. Гроші вніс голова Одеської області, Стерненко вийшов на волю. Згодом апеляційний суд замінив запобіжний захід на особисте зобов'язання.

12 грудня Стерненкові оголосили про підозру в пособництві в збуті наркотиків, вчиненому організованою групою. Стерненко заявив, що інкримінований йому злочин датується 2014 роком, а провадження відкрито 29 листопада 2017-го

.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram