ГоловнаПолітика

Саакашвілі похвалився пропозиціями про громадянство від декількох європейських країн

Разом з тим він заявив, що буде "відстоювати свої права в Україні".

Саакашвілі похвалився пропозиціями про громадянство від декількох європейських країн
Фото: EPA/UPG

Лідер української партії "Рух нових сил", екс-президент Грузії Михайло Саакашвілі заявив, що у нього є пропозиції про надання громадянства від декількох європейських країн, але він має намір відстоювати свої права в Україні, передає Інтерфакс-Україна.

"У мене є пропозиція про громадянство - не про візу, а громадянство - від кількох європейських країн, принаймні, від їхніх провідних політиків. У мене є автоматичне право на голландське громадянство, тому що моя сім'я з Голландії. У мене є запрошення на роботу в Америку і зокрема кілька країн Європи. Тому ця проблема у мене не стоїть - я можу виїхати у будь-який момент", - сказав Саакашвілі в ефірі телеканалу "NewsOne" в четвер увечері.

Він також заявив, що у нього немає ні закордонного, ні іншого "повноцінного паспорта".

"Але ще раз кажу: будь-яка європейська країна мене пустить, і це ні для кого не секрет. Тому це не питання: допустять мене туди чи не допустять", - зазначив Саакашвілі.

Разом з тим він заявив, що буде "відстоювати свої права в Україні".

Саакашвілі нагадав, що в п'ятницю, 22 грудня, відбудеться засідання Апеляційного суду Києва з розгляду апеляції прокуратури на рішення суду першої інстанції про відмову в його домашньому арешті.

Раніше сьогодні голландське видання De Telegraaf повідомило, що Саакашвілі отримав голландську візу у посольстві Нідерландів у Києві в контексті возз'єднання сім'ї. 49-річний політик одружений на голландській громадянці Сандрі Рулофс, з якою у нього двоє дітей.

Нагадаємо, Саакашвілі отримав український паспорт наприкінці травня 2015 року, щоб його можна було призначити головою Одеської ОДА. Згідно з Конституцією, громадянин Грузії не може одночасно бути громадянином іншої країни, і в жовтні 2015 року міністерство юстиції Грузії почало процедуру позбавлення громадянства щодо Саакашвілі.

Державна міграційна служба продовжила Саакашвілі термін перебування в Україні до 1 березня 2018 року.

Наприкінці листопада повідомлялося, що політика можуть депортувати в Нідерланди.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram