ГоловнаПолітика

Порошенко та глава МЗС Канади обговорили введення миротворчої місії ООН на Донбас

Президент провів зустріч з Христею Фріланд.

Порошенко та глава МЗС Канади обговорили введення миротворчої місії ООН на Донбас
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко і міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд обговорили кроки щодо введення миротворчої місії Організації Об'єднаних Націй на Донбас.

Про це повідомляється на сайті президента.

Порошенко подякував Канаді за підтримку України як у питанні проведення реформ, так і в протидії російській агресії.

"Яскравим свідченням такої допомоги стало недавнє рішення Оттави про включення України до списку країн, у які дозволено постачання озброєння", - зазначив президент.

Сторони обговорили ескалацію на Донбасі, спровоковану порушенням режиму припинення вогню проросійськими бойовиками, включаючи випадки обстрілів цивільних об'єктів. Окрему увагу було приділено намірам Росії підірвати імплементацію Мінських домовленостей, зокрема, шляхом виходу з СЦКК.

"З метою сприяння мирному врегулюванню були скоординовані подальші кроки з просування ініціативи про розміщення миротворчої місії ООН на всій окупованій території Донбасу, включаючи неконтрольовану ділянку російсько-українського державного кордону. Фріланд також поінформувала про тісну координацію підходів із США, зокрема під час зустрічі з держсекретарем Рексом Тіллерсоном", - наголошується в повідомленні.

Була також обговорена необхідність продовжувати робити спільні зусилля для звільнення українських заручників на Донбасі та політичних ув'язнених українців у Росії і окупованому Криму.

Порошенко закликав Канаду долучитися до формування групи друзів із деокупації Криму.

Президент також привітав Канаду з майбутньою відповідальною місією - головуванням у "Великій сімці", і висловив упевненість, що питання України буде серед пріоритетних у порядку денному цього важливого форуму.

Нагадаємо, у вересні в рамках робочого візиту в Канаду Порошенко і Фріланд скоординували підходи щодо місії ООН на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram