ГоловнаПолітика

У справі Димінського немає жодної політики, це кримінальний злочин, - Шкіряк

Радник голови МВС повідомив, що поліція має всю необхідну доказову базу.

У справі Димінського немає жодної політики, це кримінальний злочин, - Шкіряк
Фото: Макс Требухов

У справі про смертельну ДТП за участю бізнесмена Петра Димінського немає жодної політичної складової.

Про це заявив радник голови МВС України Зорян Шкіряк в ефірі телеканалу "Прямий".

"У цій ситуації мова йде про кримінальний злочин. Тут немає жодної політики - і я хочу це підкреслити. Щоб деякі експерти не плутали грішне з праведним. Поведінка Димінського ганебна передусім з чоловічого погляду", - сказав Шкіряк.

Він зазначив, що Україна обов'язково оголосить Димінського в міжнародний розшук, але чи видасть бізнесмена Швейцарія - невідомо. "Це питання до Швейцарії", - зазначив Шкіряк.

"У Нацполіції сьогодні є вся необхідна доказова база для того, щоб підозрювати конкретну людину в тому, що саме вона перебувала за кермом цього автомобіля", - підкреслив радник голови МВС.

Нагадаємо, ДТП за участю бізнесмена Петра Димінського сталася 18 серпня в районі с. Ямельня на автодорозі Львів - Краковець. Тоді зіткнулися Mercedes і Opel. У результаті інциденту загинула 31-річна жінка - водій Opel.

Після аварії брат загиблої Наталі Тріль Степан Мацевко написав у Фейсбуці, що після ДТП Петро Димінський, не надавши першої медичної допомоги, пересів у позашляховик Lexus і поїхав, а до Mercedes підійшов його охоронець і почав стверджувати, що це він був за кермом.

9 грудня адвокат бізнесмена повідомив, що мати загиблої в аварії дівчини заявила про повне відшкодування збитків, спричинених ДТП, і відсутність матеріальних претензій у зв'язку з аварією.

За інформацією ЗМІ, Димінський з 22 серпня перебуває за кордоном, імовірно - у Швейцарії. 15 листопада його профіль з'явився в базі осіб, яких розшукує МВС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram