ГоловнаПолітика

Харківська прокуратура провела 30 обшуків у запорізьких чиновників (оновлено)

Заступник мера міста нібито втік у "ДНР".

Харківська прокуратура провела 30 обшуків у запорізьких чиновників (оновлено)
Анатолий Пустоваров
Фото: http://actual.today

Харківська прокуратура в четвер проводить обшуки в запорізьких чиновників через підозри в причетності до розтрат бюджетних коштів.

Обшуки проходять у рамках кримінального провадження за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу - привласнення або розтрата в особливо великих розмірах або групою осіб шляхом зловживання службовим становищем, повідомила прес-секретар прокуратури в Харківській області Віта Дубовик місцевому виданню "Заноза".

Інша запорізьке видання "Актуально" пише, що обшуки пройшли в заступника мера Анатолія Пустоварова, а також у заступника голови Запорізької облради Владислава Марченка та його брата Марка.

Пустоваров нібито втік від правоохоронців через вікно і поїхав у бік Горлівки, звідки родом, пише ресурс IPnews.

Оновлення. Голова фракції "Самопоміч" у Верховній Раді Олег Березюк повідомив, що правоохоронці затримали голову запорізької обласної організації партії Владислава Марченка і голову фракції "Самопоміч" у Запорізькій міській раді Дарію Трюхан.

"Щойно заарештовано керівників запорізької обласної організації "Самопомочі" Влада Марченка і керівника міської фракції в Запоріжжі Дарію Трюхан", - сказав Березюк.

Оновлення. Усього було проведено 30 обшуків

, повідомив у Фейсбуці генпрокурор Юрій Луценко.

"Справа стосується депутата облради і його брата, які за допомогою впливу на посадових осіб організовували фіктивні тендери на благоустрій парку (2,7 млн гривень) і шкільних спортмайданчиків (84 млн гривень) із заздалегідь визначеним переможцем", - написав Луценко.

Він також зазначив, що ця справа вже набула резонансу у Верховній Раді, а голова фракції "Самопоміч" назвав дії правоохоронців "політичними репресіями".

"Річ у тому, що підозрюваним організатором схеми є заступник голови Запорізької облради Марченко, за даними слідства, він разом з братом - очевидно, в межах сімейної взаємодопомоги - лобіювали свої фірми через зв'язки з екс-"опоблоківцем", заступником мера Пустоваровим. Ще одна прихильниця гасла "Візьми і зроби" - керівник міської організації партії - займалася переведенням грошей у готівку. Я розумію, емоції голови фракції - його людину затримано, а "опоблоківець" утік через вікно і в капцях по снігу подався. Не розумію тільки, де тут політичні репресії?" - додав генпрокурор.

Фото: facebook.com/LlutsenkoYuri

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram